In het kort:

Namens de vereniging en turnsters jureren op turnwedstrijden op regionaal en/of nationaal niveau.

 

Wie ben jij:

Wij willen graag dat je je minimaal laat scholen tot niveau 2 of 3 (TD2 of TD3), en dat je enkele keren per jaar namens K&K wilt jureren in het weekend op turnwedstrijden waar onze turnsters deelnemen.

Wij hopen dat je zoveel mogelijk wilt doorgroeien in het juryvak, zodat je uiteindelijk kunt jureren op alle wedstrijden van alle niveaus waar onze turnsters deelnemen (t/m niv. 4).

 

Wat is er te doen:

Tijdens turnwedstrijden worden de oefeningen van turnsters gejureerd door vrijwillige juryleden; dit gebeurt op de toestellen sprong, brug, evenwichtsbalk en de vrije oefening op muziek. Een turnvereniging kan pas deelnemen aan die wedstrijden als de vereniging ook juryleden afvaardigt. Oftewel, de turnsters kunnen pas turnen op wedstrijden als de club ook juryleden heeft!

Om te kunnen jureren volg je een of meerdere cursussen, die je steeds meer leren over de regels, op steeds hoger niveau. Het start op niveau 1, en eindigt in Nederland op niveau 4. Hierna zou je door kunnen groeien naar internationaal jurylid.

 

Wat mag je verwachten:

Kunst en Kracht is een vereniging met een rijke historie, enthousiaste vrijwilligers en een zeer belangrijke functie in de Tilburgse maatschappij: mensen gezond houden, mensen bij elkaar brengen en mensen plezier geven; oftewel een prachtige werkomgeving.

Dit betreft een vrijwilligersfunctie en kent dus geen vergoeding, behalve voor gemaakte kosten.

Je kunt zelf altijd aangeven of je beschikbaar bent voor een bepaalde wedstrijd; we verwachten met een pool van meerdere juryleden dat je zo’n 3x a 4x per jaar een dag in het weekend zult jureren; dat kan overal in Nederland zijn.

 

Interesse?

Bent u die betrokken ouder, grootouder, andere familie, kennis, buur of turnster?

Heeft u interesse om zich te scholen als jurylid, of bent u al gecertificeerd, en wilt u de K&K turnsters vertegenwoordigen op wedstrijden,

neem contact op met Stefan Dusée: s.dusee@kunstenkrachttilburg.nl