Kunst & Kracht

Acrogym

Acrogym is een combinatie van acrobatiek, gymnastiek en dans en wordt vaak vergeleken met shows als circus du soleil. Acrogym wordt altijd uitgeoefend in een teamverband. Dit maakt deze sport erg veelzijdig. Naast kracht en lenigheid is ook ritmegevoel, samenwerking  en vertrouwen erg belangrijk. De sport wordt beoefend in tweetallen of drietallen en bij de heren kunnen de teams zelfs uit viertallen bestaan.

Een team bestaat uit sterke onderpartner(s) en een jongere lichte bovenpartner die volledig op elkaar zijn ingespeeld. Deze sport wordt ook vaak beoefend door oud-turnsters met blessures. Dit komt omdat acrogym minder belastend is voor rug, enkels en knieën dan de turnsport.

Ben je geïnteresseerd in een proefles?

Kunst en Kracht heeft een recreatieve acrogymles waarbij je alle basishoudingen leert en leert samenwerken met je partners.

Bij wedstrijdsport vereniging K&K is er ook een wedstrijdgroep die elk jaar deel neemt aan nationale wedstrijden en daarnaast regelmatig shows geeft.

Word lid van de gezelligste sportclub van Tilburg!

Inschrijven!

Wanneer mag ik deelnemen aan een acro-les?

Kom een kijkje nemen bij onze recreatieve acroles. Vanuit daar wordt bekeken welke les (recreatie of wedstrijd) het beste past.

Wat bedraagt de contributie?

De contributie is afhankelijk van het aantal uur dat het lid sport. Hier in het schema is goed te zien, wat elk uur kost.

Wat is de opzeg termijn?

De opzeg termijn is twee maanden. U kunt natuurlijk altijd eerder opzeggen dan twee maanden van te voren, geef hierbij wel aan dat u nog langer lid wilt zijn, maar tot een bepaalde datum.

U kunt uw kind of uzelf uitschrijven door een e-mailbericht te sturen naar ledenadministratie@kunstenkrachttilburg.nl . Wanneer u de volledige naam met de lesdag en lestijd vermeldt, is het voldoende.

Welke sportkleding is het meest geschikt?

Niks is zo fijn als prettige sportkleding tijdens het sporten. Het beste wat je kunt doen is een sportbroekje en een T-shirt dragen. In de wedstrijdgroep wordt meestal in een turnpakje getraind.

Naast de kleding is een elastiekje in het haar verplicht voor kinderen met lang haar. Daarnaast zijn sieraden verboden.

Onze lessen

Tijden en lessen

Acrogym
Gemengd 6> jaar | Recreatie | DO | 17:30 – 18:30 uur
Gemengd 6> jaar | Wedstrijd | DO | 18:30 – 20:00 uur

Ida Damen

De Salto

Adres:
Van Maarseveenstraat 105
5042 PK Tilburg